Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

feed® katalogmodul for iBridge

Konfigurasjon / kom i gang med katalog

Hvis du benytter vår iBridge løsning for produksjon av printkataloger så har feed® en egen katalogmodul for å sette opp en struktur og velge riktige maler. Denne guide forutsetter at dere har iBridge satt opp og at katalogmodul i feed® er aktivert.
Funksjonalitet som er felles for alle strukturer er ikke dokumentert her, se Strukturer for dokumentasjon rundt dette.

Steg 1 er å opprette en struktur av type "Katalog".

Image Added


Nå har du en tom katalogstruktur klar for å begynne å jobbe med. 


Image Added


  1.  "Toppmappe" for katalog. 
    Denne definerer navnet for katalogen, i dette tilfellet bare "Katalog". Dette navnet brukes som standard navn på genererte PDF filer hvis en ikke velger å endre navn. Det er ikke mulig å legge produkter, sider eller innstikk direkte på toppmappen. En må opprette minst 1 undermappe.

  2. Kataloginformasjon
    Når en er inne på toppmappen for katalog så kan en sette opp diverse stamdata for katalogen. 
    Størrelse: For å kunne velge maler som skal være tilgjengelig i katalogen (se pkt 3.) så må en først angi hvilken størrelse katalogen skal være. Her vil en få opp de størrelser som det er installert produktmaler for. Hvis det ikke er noen verdi tilgjengelig her så har ikke feed® klart å hente informasjon om installerte maler fra iBridge. Ta i så fall kontakt med support@isys.no.  
    DPI: Her kan du angi ønsket DPI generering av PDF skal benytte. Vi anbefaler å sette denne lavere når en jobber med og tester katalog for å gjøre generering raskere og heller øke denne når en skal lage endelig versjon av katalogen for sending til trykkeri.
    Inkluder kuttekant: Hvis denne velges så vil generert PDF automatisk få lagt til kuttekant, dette er normalt noe en trenger på endelig versjon hvis den skal sendes til trykkeri for produksjon av printkatalog.

  3. Maler for katalog
    Når en har valgt hvilken størrelse katalog skal være (se pkt 2.) vil en få opp en liste over tilgjengelige maler i denne oversikten.
    Tilgjengelige: Dette er maler som er registrert i deres system, men som ikke enda er inkludert i katalogen. Disse vil ikke være mulig å velge senere på katalogmapper hvis en ikke flytter disse over i "Valgte" utvalget.
    Valgte: Dette er maler som er gjort tilgjengelig for denne katalogen og kan brukes videre.

  4. Legg til side
    Denne er ikke tilgjengelig på toppmappen, men kan benyttes når en står på en "vanlig" katalogmappe. Denne forutsetter at dere har noen "sidemaler" definert. Side kan benyttes for egendefinerte sidemaler hvor det ikke nødvendigvis er noe produktinformasjon, det kan f.eks være en helside med bakgrunnsbilde, informasjon om bedriften etc. etc..

  5. Legg til Innstikk
    Denne er ikke tilgjengelig på toppmappen, men kan benyttes når en står på en "vanlig" katalogmappe. Denne lar en laste opp en pre-generert PDF som da brukes som et innstikk i katalogen. Det vil si at denne puttes inn på definert sted "as-is" i katalogen. Katalog vil lese ut antall sider innstikket er på (et innstikk kan være flere sider) og fortsette sidetall nummerering korrekt etter innstikket. OBS. Katalog vil ikke legge sidetall på innstikket. Hvis en benytter innstikk og ønsker sidenummerering så må PDF en legger inn her inneholde korrekte sidetall.

  6. Generer katalog
    Dette ikonet vil gjøre et kall til iBridge for å starte generering av PDF fra den katalogmappen en har valgt. Hvis en står på toppmappen så vil en generere PDF for hele katalogen, men det er også mulig å velge en katalogmappe lengere ned i strukturen og generere en del-katalog. Dette er anbefalt når en bygger opp og tester en ny katalog. Når en trykker på denne så vil en få opp en dialog hvor en kan endre ønsket navn på den genererte katalogen, samt velge hvorvidt den generte katalogen skal arkiveres. Arkiverte kataloger slettes ikke automatisk fra feed®.
    Image Added
    Genererte PDF filer som ikke arkiveres vil automatisk slettes etter et par ukers tid for å hindre at en fyller opp disk med gamle kataloger.

  7. Oversikt genererte kataloger
    Denne er kun tilgjengelig fra toppmappen, alternativt fra oversikten over strukturer i feed®. Her kan du navigere inn og laste ned ferdig genererte kataloger. En generert katalog lagres normalt i 2 uker, men en kan velge å arkivere denne. En arkivert katalog vil ikke bli automatisk slettet. 

Innholdsfortegnelse

Ofte er det ønskelig med en innholdsfortegnelse i katalogen. Dette forutsetter at dere har katalogmaler tilgjengelig av typen "innholdsfortegnelse". OBS! Denne inkluderer kun informasjon fra katalogmapper som ligger "under" mappen malen er registrert på. Den vil ikke inkludere mapper på samme nivå. Hvis du ønsker en innholdsfortegnelse i starten av katalogen som inneholder alle mapper så må katalogmappe som benytter denne malen ligger øverst i katalogen og en bygger da katalogstrukturen under denne mappen.

Image Added 

  1. Valgt mal
    Når du står på ønsket katalogmappe som skal ha innholdsfortegnelsen så må du først trykke på ikon her for å åpne dialog for valg av riktig mal.

  2. Velg riktig innholdsfortegnelses mal for din katalog  (trenger ikke hete det samme som i eksempel over) 

Forutsatt at du har maler for det så er det også mulig å lage innholdsfortegnelser for deler av katalog, f.eks innholdsfortegnelse per kapittel. Da er det viktig å huske at en må legge inn et ekstra nivå for denne ettersom alt innhold må ligger under mappen som har mal for innholdsfortegnelse.

Kapitler og produkter

Strukturen / kapitlene i katalogen bygger du opp ved å legge til undermapper (mapper) tilsvarende som du bygger en ordinær struktur i feed®.  For å kunne legge inn produkter under en mappe så må en først velge en produktmal som skal benyttes for å generere produktsidene for underliggende produkter.
Hvis en ønsker å bruke forskjellige maler for produkter under et kapittel så må en bryte dette opp med mapper der hvor en ønsker å endre produktmal. F.eks hvis en har en produktmal for 2 produkter per side og en annen for 4 produkter per side så kan en lage en mappe, velge 2 produktsmal, inkludere 2 produkter under denne og deretter lage en ny mappe som har 4 produktsmalen og legge inn 4 (eller fler) produkter under denne.

Image Added


Når en har valgt mal på mappen som skal inneholde produkter så kan en knytte inn produkter på denne, enten manuelt ved å bruke "Legg til produkt", eller ved å angi et produktsøk via "Legg til søk". Hvis du vil ha full kontroll på hvilke produkter som skal inkluderes og rekkefølge på disse så anbefaler vi å legge til produktene manuelt.
Ved bruk av søk vil en inkludere alle produkter som matcher søkekriteriet på det tidspunkt katalogen genereres. Disse vil da printes ut i den rekkefølgen som søket returnerer dem og en har ikke mulighet her til å styre denne sorteringen. 

Det er viktig å merke seg at en ikke kan kombinere "Legg til søk" og "Legg til produkt" innenfor samme mappe. Her må en velge om en ønsker å legge til produktene manuelt eller benytte søk, ikke begge deler.

Attributter

Ved bruk av strukturattributter så er det mulig å benytte attributter i katalogstrukturen for å sende inn informasjon til katalogmotoren på mappenivå som da benyttes videre nedover i strukturen. Dette forutsetter at malene deres er laget for å ta høyde for egendefinerte attributter. Hvis dere ønsker å bruke egendefinerte strukturattributter så er dette noe som må avtales og bygges inn støtte for i malene deres for hver attributt dere ønsker å benytte. Det er også viktig å informere om hvorvidt dere ønsker at attributt skal kunne arves nedover i eventuelle undernivåer i katalogen.

Image Added


Indeksmaler

Til slutt så finnes det en type maler som kan lages som kalles "indeks maler". Disse lar dere, forutsatt at dere benytter disse, lage produktindekser i deres katalog som lister innhold med tilhørende sidenummer i katalogen. Disse må på samme måte som andre maler legges på en egen mappe, da normalt til slutt i katalogen.
Hvis dere ønsker at indeks skal inngå i innholdsfortegnelsen så må den ligge under denne, men hvis denne ikke skal være med så legger dere den bare på samme nivå som innholdmalen som vist i eksempel under.

Image Added

...