For å kunne lage kataloger i feed kreves det et abonnement på katalogmodul for iBridge. Denne veiledningen forutsetter at du har satt opp iBridge og at katalogmodulen er aktivert i feed®.
Kontakt salg@isys.no for detaljer og pris.
Katalogmaler er spesiallagde maler opprettet av iSYS i henhold til kundes ønsker og spesifikasjoner. Kontakt prosjektlederen din hos iSYS for å komme i gang med dette.
Funksjonalitet som er felles for alle strukturer er ikke dokumentert her. Se dokumentasjonen om strukturer (klikk her) for mer informasjon.
Trinn 1: Opprett en ny struktur av typen "Katalog".
Nå har du en tom katalogstruktur som er klar for å begynne å jobbe med.
Opprett mappe, legg til søk, legg til produkt, og slett alle produkter dekkes i den generelle informasjonen om strukturer (klikk her).
Mapper/kapitler:
En viktig ting å merke seg om mapper du oppretter i katalogstrukturen, er at de betraktes som kapitler hvis du oppretter en "innholdsfortegnelse" (TOC)-mal.
En innholdsfortegnelse-mal, som alle andre maler, er spesifisert av brukeren for utvikling og er ikke tilgjengelig som standard i katalogmodulen.
Merk! "Innholdsfortegnelse" inkluderer kun informasjon fra katalogmapper som er "under" mappen der malen er valgt. Den vil ikke inkludere mapper på samme nivå. Hvis du ønsker en innholdsfortegnelse i starten av katalogen som inneholder alle mapper, må katalogmappen som bruker denne malen, være plassert øverst i katalogen, og du bygger deretter katalogstrukturen under denne mappen.
Legg til side: Dette er ikke tilgjengelig på toppmappen, men kan brukes når du er i en "vanlig" katalogmappe. Dette forutsetter at du har minst en "sidemal" definert/utviklet. Sidene kan brukes for tilpassede sidemaler der det ikke nødvendigvis er produktinformasjon, for eksempel en hel side med bakgrunnsbilde, informasjon om selskapet, osv.
Legg til innstikk: Dette er ikke tilgjengelig på toppmappen, men kan brukes når du er i en "vanlig" katalogmappe. Dette lar deg laste opp en forhåndsgenerert PDF som deretter brukes som innstikk i katalogen. Dette betyr at PDF-en settes inn på et definert sted "som den er" i katalogen. Katalogen vil lese antall sider i innstikket (et innstikk kan være flere sider) og fortsette sidetallingen korrekt etter innstikket.
Merk: Katalogen vil ikke legge til sidetall på selve innstikket. Hvis du bruker et innstikk og ønsker sidetall, må PDF-en du laster opp her inneholde de riktige sidetallene.
Når du er i fanen "Kataloginformasjon", har du følgende alternativer:
Størrelse: For å kunne velge maler som skal være tilgjengelig i katalogen (se "velg maler for struktur" lenger ned), så må en først angi hvilken størrelse katalogen skal være. Her vil en få opp de størrelser som det er installert produktmaler for. Hvis det ikke er noen verdi tilgjengelig her så har ikke feed® klart å hente informasjon om installerte maler fra iBridge. Ta i så fall kontakt med support@isys.no.
DPI: Her kan du angi ønsket DPI for PDF-generering. Vi anbefaler å sette denne lavere når du arbeider med og tester katalogen for å gjøre genereringen raskere, og deretter øke den når du lager den endelige versjonen av katalogen som skal sendes til trykkeriet.
Inkluder kuttekant: Hvis denne velges så vil generert PDF automatisk få lagt til kuttekant, dette er normalt noe en trenger på endelig versjon hvis den skal sendes til trykkeri for produksjon av printkatalog.
Når du har valgt sidestørrelsen på katalogen i fanen Kataloginformasjon, vil du se en oversikt over tilgjengelige maler:
Tilgjengelige maler: Dette er maler som er registrert i systemet ditt, men som ennå ikke er inkludert i katalogen. Disse vil ikke være mulige å velge senere i katalogmapper med mindre du flytter dem over til valget "Valgte".
Valgte maler: Dette er maler som er gjort tilgjengelige for denne katalogen og kan brukes videre.
Ved bruk av strukturattributter så er det mulig å benytte attributter i katalogstrukturen for å sende inn informasjon til katalogmotoren på mappenivå som da benyttes videre nedover i strukturen. Dette forutsetter at malene deres er laget for å ta høyde for strukturattributtene som er satt/skapt.
Hvis du ønsker å bruke tilpassede strukturattributter, må dette implementeres i utviklingen av de spesifikke malene. Hvert strukturattributt må ha programmert funksjonalitet for å gi den ønskede funksjonaliteten du trenger. Det er også viktig å spesifisere om du vil at attributtet skal være arvelig ned til eventuelle undernivåer i katalogen, eller bare ha effekt på den mappen du har aktivert det på.
Rotmappe (valg av attributter for den nåværende katalogen)
Attributtene valgt ovenfor blir deretter tilgjengelige for bruk i en mappe i katalogen (men bare hvis malen støtter attributtene).
Hovedformålet med katalogmodulen er å lage PDF-kataloger som du kan skrive ut eller publisere digitalt.
En PDF-katalog må ha et designoppsett, og det er her de tilpassede malene kommer inn.
I hver mappe i en katalogstruktur (unntatt rotmappen) må du velge en mal for å kunne plassere produkter i den mappen og få en visuell presentasjon av produktene som mappen inneholder.
Du kan kun velge én mal for hver mappe. Hvis du ønsker å bruke forskjellige maler for produkter under et kapittel eller en produktkategori, må du dele dette opp i flere mapper der du velger forskjellige maler.
Eksempel: Hvis du har en produktmal for 2 produkter per side og en annen for 4 produkter per side, kan du opprette en mappe der du bruker malen for 2 produkter, og en annen mappe med malen for 4 produkter.
I begge disse mappene kan du legge til så mange produkter du ønsker, men malen vil automatisk dele opp i nye sider avhengig av hvor mange produkter eller hvor mye informasjon malene støtter.
Slik velger du en mal for en mappe.
Når du har valgt en mal for mappen som skal inneholde produkter, kan du koble produkter til den enten manuelt ved å bruke "Legg til produkt", eller ved å spesifisere et produktsøk via "Legg til søk".
Hvis du ønsker full kontroll over hvilke produkter som inkluderes og rekkefølgen deres, anbefales det at du legger til produktene manuelt.
Når du bruker søk, vil alle produkter som samsvarer med søkekriteriene på tidspunktet katalogen genereres, inkluderes. Disse vil da bli skrevet ut i rekkefølgen søket returnerer dem, og du har ikke mulighet til å kontrollere sorteringen her.
Viktig: Du kan ikke kombinere "Legg til søk" og "Legg til produkt" i samme mappe. Du må velge om du vil legge til produktene manuelt eller bruke søk, men ikke begge deler.
Mer informasjon om hvordan du bruker "Legg til søk" eller "Legg til produkter" til en mappe finner du HER.
Merk også at før en mal er tilordnet mappen, kan du ikke legge til produkter i mappen.
Til slutt finnes det en type mal som kan opprettes (på bestilling), kalt "indeks-maler". Disse lar deg, forutsatt at du bruker dem, opprette produktindekser i katalogen din som viser innhold med tilhørende sidetall i katalogen. Disse må, som andre maler, plasseres i en egen mappe, vanligvis på slutten av katalogen.
Hvis du vil at indeksen skal inkluderes i innholdsfortegnelsen, må den plasseres under innholdsfortegnelsen.
Hvis den ikke skal inkluderes, plasserer du den bare på samme nivå som innholdsmalen, som vist i eksempelet nedenfor.